Stage Sales Operations Planning

Lovink Technocast B.V. is in 2018 gestart met de inrichting van haar processen volgens de principes van Quick Response manufacturing en is haar organisatie aan het omzetten in waardeketens, FTMSen volgens QRM terminologie. Een direct gevolg daarvan is dat de voorheen functionele indeling op een andere wijze en in werkcellen georganiseerd is. Om het invoeringsproces van de QRM filosofie te versnellen zijn wij op zoek naar een student die in het kader van zijn of haar opleiding samen met de QROC’s, Sales en de business team manager invulling kan geven aan deze omzetting en inrichting van QRM.

 

Doel;

·         Onderzoek naar de mogelijkheden van Sales & Operations Planning.

·         Voorbereiden van de procedure middels beschreven werkwijzen, formats en templates.

·         Begeleiden van het invoeringstraject en het borgen van de uniforme werkwijze.

·         Proces verbeteringen aanmoedigen en faciliteren.

 

Context;

Bij Lovink Technocast B.V., onderdeel van Royal Lovink Industries B.V. worden ijzeren en stalen producten gegoten met een drietal verschillende giettechnieken onder één dak. Lost Foam, DISA en Hand Moulding zijn gietprincipes die elk haar eigen specifieke proceskenmerken bezitten. Daarnaast onderscheidt Lovink zich van andere gieterijen door het proces van geëmailleerde producten geheel in eigen beheer uit te kunnen voeren met haar emailleer plant in Polen.

Om de beschikbaarheid van afdoende capaciteit binnen de QRM cellen en daarmee de responstijd te waarborgen is het noodzakelijk op voorhand vraag en aanbod met elkaar af te stemmen. Het verkrijgen van begrip van de toekomstige vraag in termen van volume en mix en het effect daarvan op de operatie is de scope van deze opdracht. De scope van S&OP binnen Lovink kenmerkt zich door de verbondenheid van de giettechnieken in het smelthuis en de proces specifieke randvoorwaarden met een zeer diverse klantportfolio per FTMS.

 

Zodra je gaat starten ga je zien dat de werkwijze traditioneel en tot nu toe ongewijzigd is gebleven en dat er een start gemaakt dient te worden met het verleggen van het planningsniveau. En ga je zeker zien dat er nog veel ruimte onontgonnen is om verder uit te werken en je ideeën om te zetten in concrete stappen.

 

Een proces georiënteerde organisatie heeft als uitdaging om over de verschillende autonome waardeketens heen te borgen dat de professionaliteit en haar ontwikkeling geborgd blijft. Als student kun jij hiervan deel uitmaken en aan de basis staan van een gewijzigde functionaliteit van planning.

 

Heb je over de bovenstaande opdracht vragen? Neem dan contact op met Gudo Ebbers, Manager Supply Chain & NPI en stuur je mail, app bericht of bel naar +31 6 30 22 29 21 / g.ebbers@lovink.com

 

Terborg, 27 November 2018

 

Lovink Technocast B.V.

ing. Gudo Ebbers M.Sc.

Manager Supply Chain & NPI   


Stage Sales Operations Planning

© 2019 Royal Lovink Industries B.V.   |  
Disclaimer
Sitemap
Webdesign en CMS: Frappant